סוגי פולי קפה – הסוגים הנפוצים ביותר

מי שאינו בקיא בתחום הקפה עשוי לחשוב כי יש רק סוג אחד של פולים. הרי כל הפולים שאנו רואים נראים דומים. בפועל, ישנם מספר זנים של קפה, כשכל אחד מתאפיין בריכוז שונה של קפאין, טעם וגוף שונה. קיימים גם הבדלים בין אותו זן המגיע ממקומות שונים בעולם. במאמר זה נדון בסוגים הנפוצים ביותר ובבלנדים (השילובים) ביניהם.

סוגי פולי קפה

שני הזנים העיקריים והתערובות הנפוצות

שני הזנים הנפוצים ביותר של פולי הקפה הם: רובוסטה וערביקה. לפולי קפה מסוג רובוסטה יש קרמה עבה יותר וכן טעם מריר. הוא בדרך כלל גדל בברזיל, בוויאטנם ובמערב אפריקה. הזן הזה מיועד בעיקר כדי לחזק תערובות וכמעט לא תמצאו קפה שמבוסס רק על פולי רובוסטה. לעומתו, הפולי הערביקה קשים יותר לגידול, ומוסיפים טעם של קרמל, מעט מתקתק וחמוץ. בלנדים שיש בהם יותר ערביקה יהיו פחות חזקים בקפאין ולכן מי שאוהב קפה חזק יבחר בשילובים שמכילים את שני הזנים.

אספנו עבורכם מספר סוגים של שילובים בין שני הזנים הללו, שאפשר להשיג גם בישראל. הם כוללים את הטוב משני העולמות. את רמת הקפאין הגבוהה שמכיל הרובוסטה וכן את הקרמה העשירה שלו, לצד הארומה הנפלאה שלא ניתן להתעלם ממנה שיש לערביקה.

ונציה רידולפו

ונציה מציעה את פולי הקפה הטובים ביותר, במיוחד למי שאוהב לשתות את המשקה החד־זני המבוסס על ערקביקה. במקרה של הרידולפו מדובר על שילוב פולים מאותו זן אך משני אזורים שונים בדרום־אמריקה: ברזיל וקולומביה. למוצר הזה יש טעם פירותי וחמיצות קלילה. הטעמים המגיעים ממספר מקורות שונים ומשתלבים זה בזה בהרמוניה. תהליך הקלייה של הפולים הוא איטי מאוד במטרה לשמור על האיכות הגבוהה, הארומה והקרמה שממנו תיהנו בסוף התהליך.

ורניאנו אספרסו גראן ארומה

אחת התערובות הטובות ביותר משלבת את פולי הרובוסטה עם הערביקה. היא כוללת 40% של ערביקה ו-60% של רובוסטה ומתאימה למי שאוהב להכין משקאות אספרסו עם קרמה עשירה. הגוף של הקפה הנוצר חזק והוא מתאים במיוחד למי שאוהב להרגיש את העוצמה והטעם בבוקר.

לוואצה קרמה גוסטו

בלנד איכותי נוסף נוצר כאשר איחדו בין הטעם העשיר של פולי הערביקה מברזיל לרובוסטה מאפריקה ואינדונזיה ליצירה של משקה בעל גוף בולט, ארומה מעודנת ועוצמה אדירה של שילוב מספר טעמים באופן מושלם. חוזק הקפה לוואצה מדורג ברמה 7 דבר שהופך אותו לפרטנר מושלם גם בשעות הערב.

גוריציאנה Ame Cafe

הסוג האחרון שנסקור הוא בלנד שמשלב את הערביקה עם הרובוסטה ומכונה Ame. לקפה יש טעמים מלאים עם סיומת מתוקה, שמשאירה חשק לעוד כוס קפה.

אלו הם רק חלק קטן מהבלנדים המיוחדים שאפשר להכין מהם אספרסו איכותי או קפוצ'ינו באיכות איטלקית גבוהה. חלקם עשירים בקפאין ומתאימים לבוקר ואחרים דווקא לשעות הערב. כמובן, כדאי לטעום כמה סוגים שונים ולגלות מה הטעם הייחודי שמתאים לכם לשעות הבוקר, הערב ולצד עוגה טעימה במיוחד אחר־הצוהריים.

 


מעוניינים לרכוש פולי קפה וחסר לכם מידע בנושא? אנחנו בקפה פלוס מייצרים את תערובות הקפה שלנו עם נסיון עשיר ונשמח לייעץ לכם לפני רכישה. לפרטים נוספים, מוזמנים ליצור איתנו קשר טלפוני 09-8895757

 

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי